PAIS is een naam voor chronische ziektes die na een infectie ontstaan, zoals ook bij ME/CVS vaak het geval is. De Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid organiseert, samen met 12 andere organisaties op het gebied van chronische lyme, long covid, ME/CVS en Q-koorts, een bijeenkomst in het gebouw van de Tweede Kamer. Een beperkt aantal patiënten wordt persoonlijk uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Iedereen is van harte welkom om de livestream te volgen op maandag 3 juni van 14.00 tot 16.00 uur. De bijeenkomst wordt gepresenteerd door Lymefonds-directeur Fred Verdult samen met Tweede-Kamerlid Julian Bushoff. Wat bespreken we?

  • Tegen welke problemen lopen mensen met PAIS aan?
  • Welke concrete oplossingen kan de politiek bieden?
  • Wat kan patiëntenregistratie betekenen?

Naast deze gespreksonderwerpen houden we een minuut stilte om de mensen te herdenken die aan PAIS zijn overleden en om stil te staan bij het leed dat PAIS veroorzaakt, er zijn korte filmpjes van twee mensen met PAIS die al jarenlang de deur niet uit zijn geweest en er zijn twee rustige liedjes tussendoor om even tot rust te komen.

Heb je ME/CVS en wil je graag persoonlijk aanwezig zijn? Neem dan voor 27 mei contact op met de Steungroep via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer en meld je aan: www.lymefonds.nl/pais-op-naar-den-haag