Advies- en Meldpunt Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid (AMZA)
Telefonische informatie- en adviesdienst
Telefoon: (050) 549 29 06
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij zijn, behalve in vakantieperiodes, bereikbaar op: 

woensdagen van 11.30 uur tot 12.30 uur en van 13.00 uur tot 14.00 uur (Ynske Jansen, Betsy van Oortmarssen en Saskia Alders).

Op woensdag 5 juni is er alleen spreekuur van 11.30 tot 12.30 uur.

 

Wie kan bij ons terecht en waarvoor?

ME- en CVS-patiënten en hun hulpverleners kunnen bij het telefonische meld- en adviespunt ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid van de Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid terecht met vragen op het gebied van werk, school en studie, arbeidsongeschiktheid, uitkeringen, keuringen en beroepszaken. De medewerkers kennen de situatie van patiënten uit eigen ervaring, uit hun directe omgeving of via de ervaringen die bij de Steungroep gemeld worden. Een eerste kort gesprek is gratis voor iedereen, vervolggesprekken zijn alleen mogelijk voor vaste donateurs van de Steungroep.

Terugbelverzoek

Als u niet direct contact krijgt kunt u op de voicemail uw naam en telefoonnummer inspreken. U kunt ook een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij kunnen uw vragen alleen telefonisch beantwoorden. Wilt u ook bij vragen per email steeds uw telefoonnummer vermelden, zodat we u kunnen terugbellen? We proberen op de eerstvolgende spreekuurdag terug te bellen. Bij grote drukte zal dat niet altijd lukken.


Geen medische informatie

De medewerkers geven geen medische informatie over ME en CVS en over behandelmogelijkheden. U kunt over dit onderwerp de informatie op onze website bekijken, maar u kunt ook contact opnemen met de volgende organisaties:

- ME/cvs Vereniging http://www.me-cvsvereniging.nl/

- ME/CVS Stichting http://www.mecvs.nl/

Meer informatie vindt u op deze website en in onze brochures: zie onze  webwinkel.

 

NB: De medewerkers van het spreekuur informeren en adviseren telefonisch en soms schriftelijk. Zij doen dit op basis van eigen kennis en (ervarings)deskundigheid. Die is mede gebaseerd op de ervaringen van de vele ME/CVS-patiënten en andere betrokkenen waar de Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid door de jaren heen contact mee had. De spreekuurmedewerkers handelen hierin zo zorgvuldig mogelijk, maar kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor de informatie en adviezen die zij verschaffen. U kunt daar ook geen rechten aan ontlenen