Op 12 mei, de Wereld ME-dag, werd het DOT in Groningen blauw uitgelicht voor de Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid en onze strijd voor erkenning van ME en voor een betere positie van ME-patiënten.

Deze actie maakt deel uit van de wereldwijde beweging MEactionNetwork en voert de slogan #CanYouSeeMEnow De actie heeft tot doel de ziekte zichtbaar te maken en aandacht te vragen voor de gevolgen voor ME-patiënten. In Nederland wordt deze actie gecoördineerd door Millions Missing Holland.
Zie hier de fotoshoot van het DOT in Groningen.

Samen vechten wij voor erkenning van Myalgische Encefalomyelitis, oftewel ME , voorheen ook wel onterecht het chronisch vermoeidheidssyndroom genoemd. ME is een ernstige neuro immunologische aandoening waar geen genezende behandeling voor is.

 

De Steungroep

De Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid (https://www.steungroep.nl/homepage) zet zich al vanaf 1995 vooral in voor erkenning van de ziekte en de beperkende gevolgen daarvan bij patiënten die te maken krijgen met keuringen voor de WAO/WIA, de Ziektewet, de Participatiewet en bij voorzieningen. De Steungroep is vertegenwoordigd geweest in de commissie van de Gezondheidsraad, die onlangs een nieuw advies uitbracht over ME/CVS. Dit advies biedt nieuwe kansen en een betere positie voor ME-patiënten en draag bij aan meer erkenning van de ziekte. Een belangrijke overwinning, maar het moet in de praktijk nog wel worden verzilverd.

 

Wij hebben uw steun nodig!

Daar hebben we alle hulp en steun bij nodig, steun van u! U kunt ons steunen door donateur te worden. Voor meer informatie: https://www.steungroep.nl/donateurs2/donateur-worden

Ook een eenmalige of jaarlijkse gift is welkom; we zijn blij met elk bedrag! Voor meer informatie: https://www.steungroep.nl/donateurs2/uw-gift