De inspectie voor de Gezondheidszorg heeft recent een onaangekondigd bezoek gebracht aan Cardiozorg, de praktijk van de in ME en CVS gespecialiseerde cardiologen prof. Frans Visser en Linda van Campen, en doet nu onderzoek naar hun praktijk. De aanleiding is waarschijnlijk een melding door 'Veilig Thuis’, maar de Inspectie heeft daarover geen informatie gegeven. Beide artsen hebben vorig jaar weten te voorkomen dat een jongvolwassen ME-patiënte op advies van 'Veilig Thuis' tegen haar zin uit huis geplaatst zou worden voor een gedwongen psychiatrische opname.

Veilig Thuis, het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling heeft daarna een melding over Cardiozorg gedaan bij de inspectie. Die melding gaf toen geen aanleiding tot nader onderzoek. De inspectie heeft niets meegedeeld over de aanleiding van het recente onderzoek, meer dan een half jaar later. Het is onduidelijk waarnaar precies gezocht wordt, wanneer het resultaat bekend is en wat de gevolgen kunnen zijn.

De patiënten van de dokters Visser en van Campen maken zich grote zorgen. Millions Missing Holland is een actie gestart waarbij patiënten op een digitaal prikbord kunnen vertellen wat zij aan Cardiozorg hebben gehad en hoe belangrijk het bestaan van deze praktijk voor hen is. Zie: https://www.facebook.com/notes/millions-missing-holland/helpdedokter-steun-stichting-cardiozorg-nu/766356696887630/